☕️ lekker   ☕️ eerlijk   ☕️ duurzaam
bestel nu

Kikundi Koffee is Afrikaanse specialty koffie die biologisch geproduceerd wordt door Afrikaanse boeren.
De koffie is gemaakt van single source 100 % Arabica

Kikundi is Swahili. Het betekent groep. Het verwijst naar de boerengroepen die onze koffie produceren. Op dit moment werkt Kikundi exclusief met een koffiegroep uit het Tanzaniaanse dorp Aranga. De koffieboeren in Aranga hebben zich georganiseerd in een coöperatie, de Aranga Specialty Coffee Group. De koffiegroep hecht aan democratische besluitvorming en stimuleert vrouwen om in de coöperatie te participeren.

Aranga-koffie is verkrijgbaar in espressomalingfiltermalingbiologisch afbreekbare cupjes en versgebrande koffiebonen.

☕️ LEKKER ☕️

Alleen de allerlekkerste koffie mag zich speciality coffee noemen. Een koffie moet hiervoor in een kwaliteitstest minimaal 80 van de 100 punten behalen. De Aranga-koffie wordt elk jaar door Nederlandse koffiespecialisten beoordeeld op aroma, smaak, nasmaak, aciditeit, body, balans, zoetheid en nog 4 eigenschappen. Kikundi Koffee is single source, 100 % Arabica, de koning onder de koffiebonen. Eersteklas koffie van het Afrikaanse continent, geroosterd in Amsterdam. 

☕️ EERLIJK ☕️

Op dit moment werkt Kikundi Koffee exclusief met een boerengroep in Aranga. De Aranga koffieboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun koffie. Kikundi Koffee betaalt de aangesloten koffieboeren twee keer de prijs die gebruikelijk is bij fair trade. Als Kikundi Koffee winst gaat maken, zullen de koffiegroepen daarnaast meedelen in die winst. Hierdoor krijgen de boeren uiteindelijk drie tot vier keer de prijs die gebruikelijk is bij fair trade koffie.

☕️ DUURZAAM ☕️

De koffie van Kikundi wordt biologisch verbouwd en de productie is gecertificeerd door de Tanzaniaanse organisatie KilimoHai.
Om gecertificeerd te worden door een Europees certificeringsinstituut, zoals Skall, moet het gehele productieproces (transport, de opslag, het branden, etc). Dit is een kostbaar proces. In deze fase wordt dat geld liever besteedt aan de boeren die de koffie verbouwen.

Bakkie doen?

Bij uw aardappelen, groente en/of fruit bestelling kunt u ook deze bijzondere bestellen. Na ontvangst van uw bestelling geven wij dit door aan Kikundi Koffee. Kikundi Koffee zorgt ervoor dat de bestelde koffie bij ons wordt afgeleverd en wij voegen dit bij de rest van uw bestelling, waarna wij uw bestelling bezorgen zoals u van ons gewend bent.

“Aranga heeft een ingetogen, ronde body met bloemige aroma’s, een zijden vanille mondgevoel en de donkere zoetheid van bosvruchten.”

Rommert Schram / Kikundi Koffee