Geschiedenis
Passie, kennis & ervaring 

Theo Knook het gezicht achter Knook AGF staat al vele jaren aan het roer van Knook AGF de groothandel die gespecialiseerd is en het panklaar leveren van vers gesneden aardappelen, groenten en fruit.

Het bedrijf bestaat sinds 1984 toen zijn vader in Wijdewormer begon met de ventwijken voor aardappels. Zijn ouders hadden ventwijken in Purmerend en de Zaanstreek. Ze bezorgde aardappelen, groenten en fruit aan huis en leverde geschilde aardappelen aan verzorgingshuizen en horecabedrijven. Van jongs af aan werkte Theo mee in het bedrijf. Het schillen van aardappelen werd steeds meer en ook het snijden van groenten kwam erbij.

Door kwaliteit en service te leveren, wisten veel bedrijven ons te vinden en groeide het bedrijf. Ook grote horeca groothandels klopte bij ons aan. Het bedrijf liep prima; we waren vaak tot ‘s avonds laat aan het werk, maar op een gegeven moment kom je voor een keuze. Theo knook besloot dat het tijd was een andere richting in te slaan met het bedrijf in aardappelen, groenten en fruit (AGF) dat hij van zijn vader had overgenomen. Toen de mogelijkheid zich aandiende om aan een horecagroothandel te kunnen gaan leveren, hakte hij de knoop door.
Daar heeft Theo nog geen dag spijt van gehad.

De ventwijken werden gestopt en de hele organisatie van het bedrijf moest op z’n kop. Het werd een 24 uurs bedrijf. Er kwamen nachtdiensten, waardoor de klanten tegenwoordig zelfs tot 04.00 uur konden bestellen, waarna vanaf 06.00 uur geleverd kan worden. Er wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week geproduceerd, zodat de klant alles zeer vers de volgende dag geleverd krijgt. Dat bedoelen wij met kwaliteit en service.

Zonder de branche te verlaten is Theo Knook erin geslaagd zijn onderneming om te vormen van een traditioneel ventbedrijf naar een moderne, flexibele toeleverancier voor de Noord-Hollandse horeca en zorginstellingen.

Knook AGF levert hoofdzakelijk aan horeca, snackbars, zorginstellingen en cateringbedrijven door het hele land. Dat alles nam zo’n vlucht dat de oude locatie in Wijdewormer te klein werd en er in 2019 een groot nieuw pand met fabriek in De Baanstee in Purmerend werd betrokken. In Purmerend produceert Knook AGF nu de aardappelen, groenten en het fruit. Het wordt er voorbewerkt, gesneden, gewassen, gedroogd en verpakt. Een proces dat 7 dagen per week 24 uur per dag doorgaat.

Panklaar, naar wens

De afnemers van Knook AGF zijn grootgebruikers: (Horeca) groothandel, hotels, zorginstellingen, horecabedrijven en snackbars. Onze producten gaan door het hele land. We leveren een compleet AGF-pakket. 90% van ons assortiment omvat panklare groenten en fruit, gemengde groenten, rauwkostsalades en roerbakmixen. De kracht is dat onze klanten de samenstelling daarvan zelf kunnen bepalen. Daarnaast leveren we het hele jaar door perfecte aardappelen van constante kwaliteit, geschild en gesneden in elke gewenste variant.

Met de AGF-kennis dat Theo knook heeft opgebouwd, weet hij de optimale kwaliteit in de markt te vinden.
Het is een totaalplaatje wat het bedrijf zo sterk maakt.