Hoe het allemaal begon 

Een jaar of vijftien geleden besloot Theo Knook dat het tijd was een andere richting in te slaan met het bedrijf in aardappelen, groenten en fruit (AGF), dat hij van zijn ouders had overgenomen. Toen de mogelijkheid zich aandiende om aan een horecagroothandel te kunnen gaan leveren, hakte hij de knoop door. Daar heeft hij nog geen dag spijt van gehad.

 

Mijn ouders hadden ventwijken in Purmerend en de Zaanstreek en bezorgden aardappelen, groenten en fruit aan huis, maar leverden ook geschilde aardappelen aan verzorgingshuizen en horecabedrijven. Van jongs af werkte ik mee in het bedrijf. Het schillen van aardappelen werd steeds meer en ook het snijden van groente kwam erbij. Door kwaliteit  en service te leveren wisten veel bedrijven ons te vinden en groeide het bedrijf. Ook grote horecagroothandels klopten bij ons aan. Het bedrijf liep prima; we waren vaak tot ’s avonds laat aan het werk. Maar op een gegeven moment kom je voor een keuze. De ventwijken werden gestopt en de hele organisatie van het bedrijf moest op z’n kop. Het werd een 24 uurs bedrijf.

Veel van onze klanten zijn horecabedrijven. Nadat de laatste gasten vertrokken zijn, geven zij hun bestellingen door, zodat onze nachtploeg weten wat  zij moeten gaan voorbereiden , snijden en verpakken, zodat we de bestellingen vanaf 5 uur bij de klanten kunnen afleveren.  Omdat de leadtime kort is, zijn de bestellingen “kraakvers” en kunnen wij kwaliteit leveren.  Dat is onze sterke kracht. Meedenken met je klant! Ook al heeft de klant iets vergeten te bestellen, geen probleem, we leveren het direct na, ook dat is service. ”Dat is het voordeel van een bedrijf met een bescheiden omvang’, zegt Knook.  “We zijn snel en flexibel.” Een voorbeeld: “Veel horecabedrijven zijn gevestigd aan de kust. Het weer bepaalt daar in hoge mate hoeveel er wordt omgezet. Als het ineens veel zonniger is dan voorspeld, willen de horecaondernemers daar natuurlijk direct op kunnen inspelen.” Knook heeft in de loop van de jaren een vaste ploeg weten te verzamelen van twintig medewerkers. “We starten het bedrijf op zondag om 19 uur en werken continu door tot zaterdag in de namiddag.

Panklaar, naar wens
De afnemers van Knook AGF zijn grootverbruikers: (horeca)groothandel, hotels, zorginstellingen en horecabedrijven en veel snackbars.  Onze producten gaan door het hele land, van Scheveningen tot aan de Waddeneilanden, Groningen en Friesland. “We leveren een compleet AGF-pakket. Ons assortiment omvat panklare groenten en fruit, gemengde groenten, rauwkostsalades en roerbakmixen. Onze klanten kunnen de samenstelling zelf bepalen. Daarnaast leveren we het hele jaar door perfecte aardappelen van constante kwaliteit, geschild en gesneden in elke gewenste variant.” Met de AGF-kennis die hij in tientallen jaren heeft opgebouwd, weet Theo Knook de optimale kwaliteit in de markt te vinden.

Knook AGF voldoet volledig aan alle (HACCP) hygiënevoorschriften.
“Onze producten worden zorgvuldig en hygiënisch verpakt, voorzien van een etiket” en netjes bij de klant afgeleverd.
Het is een totaalplaatje wat het bedrijf zo sterk maakt.
Zonder de branche te verlaten is Theo Knook erin geslaagd zijn onderneming om te vormen van een traditioneel ventbedrijf naar een moderne, flexibele toeleverancier voor de Noord-Hollandse horeca en zorginstellingen.